کارگاهی تحت نام (عوامل جامعهشناختی قومگرایی در افغانستان) با توزیع تصدیقنامه برای بیش از چهل تن از علاقهمندان این موضوع از سوی شورای متخصصان هرات پایان یافت.
برگزار کنندهگان، هدف از برگزاری این کارگاه آموزشی را بلند بردن سطح دانش و تخصص اشتراک کنندهگان در مورد عوامل قومگرایی و بحث در مورد راه کارها برای کاهش آن در اجتماع میدانند.
اشتراک کنندهکان کارگاه از برگزار این کارگاه ابراز خرسندی کرده و آن را برای آگاهیدهی در مورد معضل قومگرایی مثبت ارزیابی میکنند.
هایده رسولی؛ یکی از اشتراک کنندهگان این کارگاه آموزشی بیان میکند: ” هدف از اشتراک من در این کارگاه آموزشی بالا بردن سطح آگاهی در مورد عوامل قوم گرایی بوده است.”
وی میافزاید، این کارگاه کمک خواهد کرد، تا در مورد اثرات مخرب قومگرایی آگاهی حاصل شود و این آگاهی منجر به برقراری ارتباط سالم خواهد شد.
فرید احمد، جمالی ابراز میدارد که قومگرایی از معضلات عمده جامعه فعلی ماست و نیاز است که در این مورد آن به گونهای تخصصی آگاهی دهی شود، تا ریشه این معضل بررسی و برای حل آن اقدام اساسی صورت گیرد.
در همین حال، سید محمد فقیری مدرس این کارگاه و استاد دانشگاه میگوید:” از نظر من قومگرایی معضل اساسی فراه روی ملتسازی در افغانستان است و همین قومگرایی باعث شکافهای عمیق در جامعه شده است و این زیست مسالمتآمیز را در جامعه به مشکل روبرو ساخته است.
آقای فقیری افزود، این مسولیت نهادهای اکادمیک است که افکار عمومی را متقاعد کنند تا به دنبال راه حل اساسی برای برطرف کردن این مشکل باشند.
قابل ذکر است که در این کارگاه روی موضوعات: چیستی قومگرایی، ریشههای تاریخی قومگرایی در افغانستان، ریشههای فرهنگی قومگرایی در افغانستان، روایتهای قومی در افغانستان، نبود اجماع پیرامون نمادها، دشواریهای گذار از هویت قومی به هویت ملی، گفتمان قومگرایی در منطقه، چیستی هویت، و بیان راه حلها بحث شد.
این کارگاه روز چهارشنبه، 21 عقرب و پنجشنبه، 22 عقرب سال جاری در شورای متخصصان هرات برگزار شد.
نوشته شده توسط فریبا اکبری