پس از سقوط حکومت قبلی گمانهزنیهای شده بود که گویا همه عرصههای زندهگی مردم به قهقرا فرو میرود، اما گروهی از زنان در هرات نشستهای کتابخوانی برگزار میکنند و به گفتهی این بانوان، هدف این برنامه، نشان حضور بانوان و گسترش فرهنگ کتابخوانی است.
منیژه بهره، مسوول برگزاری این نشستها و استاد دانشگاه در صحبت با اخبار روز بیان کرد، سه ماه است که نشستهای کتابخوانی را برگزار میکنیم. در نخست ما خواستیم فضایی یأس و نا امیدی که بر کشور حاکم شده روزنهای هرچند کوچک روشنایی را باز نگهداریم.
بهره ابراز کرد، در چنین شرایطی بهترین کار همین است که سراغ کتاب برویم، چون همین کتاب است که میتواند زندگی را وسعت ببخشد و ندانستنها را به دانستنها تبدیل کند.
این استاد دانشگاه بیان کرد، یکی از هدفهای دیگر این نشستها باز کردن نگاه معرفتی زن در جامعه است.
وی افزود، برنامه ما این است که این نشستها را بین گروههای مختلف اجتماعی گسترش بدهیم.
از سوی هم، اشتراک کنندهگان این نشستها میگویند، این برنامه تأثیر مثبتی روی زنان دارد و زمینه حضور اجتماعی و زنده نگهداشتن ارتباطات بین زنان را فراهم میسازد.
هُما همت، نویسنده و از اشتراککنندهگان این نشست ابراز میدارد، از نیازهای اساسی انسان ضرورت حضور در اجتماع است و زمانی که این ارتباطات با کتاب همراه باشد، باعث میشود که رنجها شناسایی و پس از آن راه حلی برای آن پیدا شود.
همت میگوید: « من طرفدار ایجاد تغییر از طریق شورش نیستم، بلکه باید با تأثیر و دانش باید تغییر ایجاد کرد».
وحیده سروش، از اشتراککنندهگان دیگر گفت: از دورانی که حکومت قبلی سقوط کرد احساس ناامیدی در همه عرصهها موج میزد، بنابراین گروهی از زنان تصمیم گرفتیم که نشستهای کتاب خوانی برگزار کنیم تا از یک طرف از این وضعیت ناامیدی کاسته شود و از طرف دیگر فرهنگ کتاب خوانی در جامعه گسترش یابد.
وی افزود، برگزاری چنین برنامهها بیانگر آن است که هنوز زنان هستند و جامعه را به سوی تغییرات مثبت سوق میدهند.
گفتنی است این نشستها ماه دو روز برگزار میشود.
خبر برگزاری نشست کتابخوانی زنان در هرات با واکنش مثبت فعالان فرهنگی کشور رو برو شد.
گزارشی از فریبا اکبری
