پرش به محتوا

برنامه “گفتمان صلح” در هرات برگزار شد

برنامه  “گفتمان صلح”  از سلسله‌ گفت‌وگوهای افغانستان با حضور دو عضو هیات مذاکره کننده صلح حکومت افغانستان، به منظور انتقال دیدگاه‎های جوانان به طرف‌های گفت‌وگو کننده به گونه‌ی مجازی در هرات برگزار شد.

مسوولان برگزار کننده این برنامه ابراز داشتند،  تمام دیدگاه های جوانان که در این برنامه از طریق راه‌های ارتباطی با طرف‌های درگیر جنگ شریک ساخته می‌شود.

عبدالعزیز رحمتی از مسوولان برگزار کنندگان این برنامه می‌گوید، این برنامه از کابل شروع شده و قرار است که در هشت ولایت افغانستان راه‌اندازی شود.

با این حال شماری از اشتراک  کننده‌گان این برنامه می‌‎گویند، طرف‌های گفتگو کننده صلح افغانستان باید  دیدگاه شهروندان و جوانان را در تصمیم گیری‌های شان مد نظر داشته باشند، در غیر این صورت این تصمیم‌گیری های برای مردم افغانستان پذیرفتنی نیست.

زینت روشن از اشتراک کننده این برنامه گفت: “هیچ حکومتی بدون صلح  به اهداف اش نمی‌رسد، بنابراین به عنوان یک جوان از طرف‌های درگیر جنگ افغانستان می‌خواهیم که نخست آتش‌بس کنند و بعد روند گفتگو های صلح ادامه پیدا کند.”

وی افزود، باید در گفتگوهای صلح کشور طوری تصمیم‌گیری شود که حقوق همه شهروندان در آن رعایت شده باشد و برای جوانان و زنان سهم فعال داده شود.

با این حال، نصیر احمد رحیمی مسؤول کمیته صلح دانشگاه هرات بیان می دارد، حرف از حکومت انتقالی آسان است، اما پیاده کردن این حکومت در کشور به گونه‌ی که عدالت تطبیق شود، دشوار است.

وی می‌افزاید، بهترین روش برای موثریت گفتگوهای صلح اعلام‌ آشتی ملی است و این روش می‌تواند، دسترسی افغان‌ها به صلح را آسان تر بسازد.

 از سوی هم غلام فاروق مجروح عضو هیات گفتگو کننده صلح افغانستان که به ‌گونه‌ی مجازی در این برنامه حضور یافت، اظهار داشت ” دوطرف نشستیم تا به یک جنگ خونین پایان بدهیم و اگر قرار باشد، حرف از به کیفر رساندن عده‌ی به میان آید، گفتگوهای صلح در افغانستان نتیجه نخواهد داد.”

 این عضو هیات مذاکره کننده صلح افغانستان علاوه کرد، قانون اساسی افغانستان مطابق به اسلام است اگر در قانون اساسی افغانستان اصلاحاتی هم بیاید، بیشتر فصل‌های چهارم و پنجم مورد توجه قرار خواهد بود.

آقای مجروح افزود، تا به حال از جانب مقابل نشنیدیم که بگویند ما به حقوق بشر باور نداریم.

گفتگوهای صلح کشور در حالی در قطر جریان دارد که خشونت‌ها در کشور اوج گرفته است و بسیاری از شهروندان کشور، جنگ را همزمان با جریان گفتگوهای صلح پذیرفتنی نمی‌دانند.

گزارش‌گر: فریبا اکبری

به اشتراک بگذارید