دور دوم برنامه جایزه نوبل دانشجویی ( HULT PRIZE) تحت نام چالش غذا و زندگی بهتر، با اشتراک چهل دانشگاه دولتی و خصوصی افغانستان برای اولین بار در هرات برگزار شد.
در این برنامه شش گروه برتر انتخاب و به دور بعدی مسابقات راه پیدا کردند.
مسوولان هدف از برگزاری این برنامه را بلند بردن سطح توانایی دانشجویان افغانستان میدانند.
افسانه افشار که سه سال میشود مسوول برگزاری برنامه هولت پرایز در افغانستان است چنین میگوید:” درهمین سه سال میشود این برنامه در افغانستان راه اندازی میشود، دانشجویانی توانستند که توانایی و استعداد خود را به جهان برای کار روی طرح مختلف نشان دهند و بگویند که افغانستان تنها منطقه جنگ نیست.
وی بیان میدارد، این نخستین بار است که دور دوم برنامه هالت پرایز با اشتراک دانشگاههای مختلف از تمام افغانستان در دانشگاه هرات برگزار میشود.
وی ابراز داشت، سطح مسابقات بالا است و امید است که افغانستان اینبار جایزه نوبل دانشجویی در سطح جهان بدست آورد.
با این وجود، اشتراک کنندهگان میگویند که برگزاری این برنامهها باعث تشویق دانشجویان افغانستان برای اشتراک در رقابتهای بینالمللی شد و آنان را وادار میکند که به گونهای تخصصی در مورد مشکلات مختلف کشور طرح ارایه دهند.
گیتا یگان، یکی از اشتراک کنندهگان این برنامه رقابتی از هرات است. وی در مورد طرح خود چینین میگوید:” طرح ما روی یک نوع خاک است که در فصل زمستان و تابستان حاصل میدهد و این خاک آبیاری کمتر میخواهد و حاصلات آن نیز مقوی میباشد.
وی از برگزاری چنین برنامه برای انگیزهدهی و بلند بردن سطح دانش و تواناییهای دانشجویان ابراز خرسندی میکند.
نجیبالله ایوبی که از ولایت کابل در این رقابت اشتراک کرده است میگوید:” خوشحال هستم که امسال این برنامه در ولایت هرات برگزار میشود
.
نجیبالله در مورد طرح خود میگوید:” طرح گروه ما در رقابتهای امسال جلوگیری از کثافات غذایی است و ما در این طرح راهکارهای برای حل این معضل ارایه خواهیم کرد.
با این حال عبدالله فایز رییس دانشگاه هرات میگوید:” سال گذشته دانشجویان دانشگاه هرات جز شش تیم برتر در سطح جهان بودند، و طرح های دانشجویان ما در سال گذشته در رقابت هالت پرایز داشتند در کشورهای مختلف استفاده میشود.
آقای فایز افزود، به دلیل مصارف زیاد دانشجویان این بار سطح دوم مسابقات هالت پرایز در کشور افغانستان و شهر هرات برگزار گردیده است.
وی میافزاید که دانشگاه هرات در میکوشد در حد توان امکانات را به دسترس دانشجویانی که در این رقابت اشتراک می کنند قرار دهد.
جایزه نوبل دانشجویی9(HULT PRIZE) بیشتر از ده سال میشود که در بین 50 کشور جهان برگزار میشود و همه ساله چالشهای مختلف موجوده در سطح جهان مطرح شده و از دانشجویان خواسته می شود که به گونهی برای حل این چالشها طرح ارایه دهند.
گزارشگر: فریبا اکبری