مسوولان در ریاست امور مهاجرین و عودت کنندگان هرات می گویند که طی یکسال گذشته در حدود 40 هزار تن از بندر اسلام قلعه به گونه قانونی وارد کشور شده اند.
مولوی عبدالغفور جلالی آمر مالی و اداری ریاست امور مهاجرین هرات در گفتگو با آژانس باختر هرات می گوید که طی یک سال گذشته به هرات در حدود 40 هزار تن با داشتن اسناد قانونی آمده اند.
آقای جلالی همچنان علاوه نمود که طی این مدت در حدود 299 هزار تن دیگر نیز بدون اسناد قانونی به کشور برگشته اند و در این مدت زمان 200 هزار تن نیز رد مرزی داشتیم که اداره امور مهاجرین و عودت کنندگان با همکاری موسسات تسهیلات لازم را در کمپ ها و دیگر مناطق برای شان فراهم نموده است.
آمر مالی واداری این ریاست بیان داشت که از زمان حاکمیت امارت اسلامی در کشور تاکنون این اداره به همکاری موسسات به هزاران خانواده فقیر و مستحق کمک نقدی و غذایی نموده است.
وی بیان داشت که اکنون در ولایت هرات 200 هزار عودت کننده داخلی وجود دارد و نیاز است تا موسسات همکار در این بخش توجه ویژه داشته باشند.
از سوی دیگر شیخ عبدالرحمن فهیم رئیس امور مهاجرین و عودت کنندگان هرات می گوید که تلاش های این اداره بخاطر بهبود وضعیت و عودت دوباره مهاجرین به مناطق اصلی شان ادامه دارد.
شیخ فهیم بیان داشت که این اداره تاکنون نیز برای مهاجرین سهولت های زیادی را فراهم ساخته و در آینده نیز در پلان دارد تا با همکاری موسسات مهاجرین را به مناطق اصلی شان عودت دهد.
از سوی هم، شماری افرادی که به ایران به کشور برگشتهاند میگویند که آنان به دلیل بیکاری مجبور شده بودن به آن کشور مهاجر شوند و با برگشت دوباره امیدوارند که زمینه کاری برای شان در کشور مهیا شود.
نعیم از افرادی است که یک سال پیش برای کار به ایران مهاجرت کرده و حالا دوباره به کشور بازگشته است.
اوبیان میکند، مدتی زیادی در افغانستان دنبال کا بودم، اما متاسفانه کاری پیدا نکردم و به همین خاطر مجبورم شدم که به ایران بروم و بتوانم لقمه نانی برای خانوادهای هفت نفرهام تهیه کنم.
او میگوید:«اگر زمنیه کاری برای ددر کشور برابر نشود مجب.ر است که دوباره به ایران مهاجرت کند».
سیدعلی ، یکی دیگر از افرادی است که به تازگی به ایران رفته بود او که از راه قاچاق و برای کار به آن کشور رفته بود اما دیری نپیاید که دستگیر شد و به کشور بازگشتانده شد.
او نیز از امارت اسلامی خواهان برابر کردن زمینه کار برای مردم به ویژه جوانان است.
بر اساس آمار کشور ایران همین اکنون حدود چهار تا پنج میلیون مهاجر افغانستانی در ایران زندگی میکنند.