در عصری که ما زندگی میکنیم رویکرد جهانی طوری است که دگر “من” کمتر بها دارد و بیشتر باید به “ما” نگاه کرد. ما دیدیم که چطور نوع زندگی یک بشر در شرق میلیونها نفر در جهان را متأثیر میکند. وقتی فردی در چین کرونا گرفت دیری نپایید که این مریضی برای بشر دیگری در کوههای پامیر در واشنگتن امریکا سرایت کرد اگرچه از گذشتههای دور نیز معنی زندگی بشر در گرو ارتباطات بوده است، اما امروز با گسترش ارتباطات این پدیده بیشتر به چشم میخورد. روی همین منظور است که جایگاه کنونی ما را دهکده جهانی نامیدهاند. ارتباطات کشورها به شدت میتواند به گسترش دانش و کاهش مشکلات جامعهی بشری کمک کند. از آنجاییکه افغانستان نیز جز کشورهای است که به شدت وابستهی کمکهای بشری است، بنابراین حفظ رابطه با کشورهای منطقه و جهان برای افغانستان به مثابهی خون در رگ است. اگرچه شماری از کشورهای منطقه با مقامهای امارت اسلامی نشستهای داشتهاند و خواهان گسترش ارتباطاتشان با افغانستان شدهاند، اما از پهلوی دیگر بسیاری از کشورهای جهان به ویژه کشورهای غربی نسبت به گذشته با افغانستان مراودت کمتری دارند و در، سفارتهایشان را در کابل بستهاند و ادامه این روند ممکن است که باعث انزوای کشور شود.
اگرچه که نمیتوان از تغییرت مثبتی مانند وجود امنیت در کشور چشمپوشی کرد، اما در عین حال بعضی از رویکردهای امارت اسلامی باعث شده است که موضع بسیاری از کشورها در قبال افغانستان موضع قابل توصیفی نباشد. به طور مثال ممنوعیت دختران از تحصیل و کار از جمله عوامل مهمی است که تمایل کشورها برای مراوده با افغانستان را کمتر میکند. طی همین چند هفته اخیر که مسوولان امارت اسلامی این ممنوعیت را اعلام کردند. بعضی از سازمانهای بینالمللی در کشور فعالیتشان را توقف دادند، اما از چند روز به این طرف اعلام کردند که با حضور زنان فعالیتشان را از سر میگیرند. در چنین شرایطی اگر مؤسسات بینالمللی فعالیتشان را توقف دهند. از یک سو تأثیر بسیار منفی روی مردم افغانستان خواهد گذاشت. چون در شرایط فعلی مردم نیاز عمیقی به کمکهای بشردوستانه دارند و از سوی دیگر ممکن است که افغانستان را به انزوا بکشاند و تأثیر این انزوا تا سالها روی مردم باقی خواهد ماند.
اگرچه مسوولان امارت اسلامی گفتهاند که آنان مخالف کار و فعالیت زنان نیستند، اما آن را برای مدتی به حالت تعلیق درآوردهاند، پسندیده این است که گرهی
.این مشکل هرچه زودتر باز شود تا سایه منفی این تأثیرات روی مردم افغانستان و کشور نیفتد